Veelgestelde vragen

Hoe is Tidez ontstaan?

Tidez is ontstaan vanuit een passie voor surfen, Bali en de bijbehorende lifestyle. Bali is hét surfmekka van Azië en dat is niet voor niets. Het eiland heeft een aantal van de beste surf spots ter wereld. Heel het eiland ademt ‘surf’. Bali is wat ons betreft dan ook dé perfecte vakantiebestemming. Terug in Nederland was de vraag daarom: hoe halen we een stukje van deze sfeer in huis? Vervolgens ontstond Tidez: kenmerkende, houten, decoratieve surfplanken in retro stijl, handgemaakt op Bali.

Hoe worden de surfplanken gemaakt?

De decoratieve, houten surfplanken van Tidez worden handgemaakt (en handgeschilderd) op Bali. Op het Indonesische eiland beschikt men over een decennia lange expertise op het gebied van (houten) surfplanken. Daarnaast leent het warme klimaat op het eiland zich uitstekend voor het shapen, verven en drogen van de houten boards.

Bali is ons tweede thuis en zo behandelen we het eiland dan ook. Wij werken daarom alleen met veilig, verantwoord, legaal en duurzaam hout. De decoratieve, houten surfplanken van Tidez zijn dan ook voorzien van het FLEGT (Forest Law Enforcement, Governance and Trade) certificaat waarmee een duurzame, legale herkomst van het hout gewaarborgd is.

De decoratieve, houten surfplanken van Tidez zijn gemaakt van mahoniehout. Deze houtsoort is sterk en duurzaam en heeft een warme kleur. Hang de boards gemakkelijk aan de muur via het ophanghaakje aan de achterkant. De boards zijn voorzien van een beschermende laklaag waardoor ze ook buiten te plaatsen zijn.

Surfen is vrijheid. Eenmaal erdoor gegrepen, laat dit gevoel je niet meer los. Dit proberen we uit te dragen in onze designs. Hierbij laten we ons inspireren door verschillende vogels. Niet alleen vanwege de toffe kleuren en patronen, maar ook vanwege de vrijheid die een vogel ervaart. Vliegend door de lucht als een surfer op de golf.

Kortom, met de decoratieve surfplanken van Tidez haal je letterlijk een stukje Bali én vrijheid in huis! Klik hier om naar de shop te gaan.

Kan ik korting krijgen bij grote (zakelijke) bestellingen?

Wil je een grote bestelling doen? Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan via info@tidez.nl.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling wordt verzonden?

De levertijd van jouw bestelling is belangrijk voor ons. Daarom wordt de bestelling rechtstreeks vanuit ons centraal gelegen magazijn in Lelystad verzonden. Hierdoor kunnen we een snelle levering waarborgen. In de regel geldt: vóór 22:00 uur besteld op werkdagen, de volgende dag in huis.

We verzenden binnen heel Europa. Voor bestellingen buiten Nederland kan het 1 tot 5 werkdagen duren voordat de bestelling wordt geleverd. Bestellingen naar België bijvoorbeeld zijn circa 2 werkdagen onderweg. 

Klik hier om meer over het verzendbeleid en de verzendkosten te lezen.

We stellen je middels een mail op de hoogte van de verzending. In het verzendbericht staat hoe we je bestelling hebben verzonden. Je ontvangt ook een trackingcode waarmee je jouw bestelling kunt volgen op de website van de bezorgdienst.

Wat is het restitutiebeleid van Tidez?

Je kan je bestelling annuleren voor een volledige terugbetaling binnen 30 dagen na levering in overeenstemming met jouw rechten op grond van de Consumentenbescherming. Alleen ongebruikte artikelen in de originele verpakking mogen worden geretourneerd voor een volledige terugbetaling.

Voor het terugsturen van een artikel dien je altijd eerst contact met ons op te nemen via info@tidez.nl zodat wij je de verpakkings- en verzendinstructies kunnen toesturen. Wij zullen je betaling op dezelfde manier als dat je ons betaald hebt retourneren (dat wil zeggen bank / creditcard). Je ontvangt de betaling binnen 30 dagen nadat we de retourzending hebben ontvangen.

Opmerking: De 30-dagen geld terug garantie is niet van toepassing op producten die zijn gebruikt en / of zijn beschadigd.

Waar kan ik terecht voor overige vragen?

Als je een andere vraag hebt, klik dan hier om ons contactformulier in te vullen (of stuur een e-mail naar info@tidez.nl). Ons doel is om binnen 12 uur te antwoorden vanaf het moment van ontvangst tijdens werkdagen of de eerste werkdag na het weekend en feestdagen.